Small Business Susan

Dead body report for Servers

Watch your SBS 2008′s in patching this week.


Michael Jenkin reports:

"Had 12 SBS 2008 servers lose Exchange services after autoupdates last
night.  Simple service restart fixed it."

Watch SBS 2008 servers this month.  Haven't found the trigger but they are
needing two reboots after patching this month.  I've had multiple
independent reports of this.


6 comments ↓

  • #   Michael Jenkin on 10.15.12 at 12:24 am     

    It pays to be a day ahead in Australia. We find the issues first and the rest of the world helps us solve the problems, ready for their first work day. It helps being a part of a global community !


  • #   Nick UK on 10.15.12 at 1:28 am     

    Ditto! Spent 10 minutes of comparing services started (or not) on another SBS and rebooting but still didn’t fix. I applied some leftover updates (but not an Exchange rollup, wasn’t brave enough for that given current state of server) and the thing started up OK.

    Was a bit of a touching cloth moment!


  • #   SeanPT on 10.15.12 at 6:35 am     

    I ran into this with all of my SBS2008 boxes. Restarting the exchange services did the trick as well.


  • #   Joe Raby on 10.16.12 at 9:09 am     

    Let me guess: Exchange Mail Transport didn’t start on reboot?


  • #   Harald Bilke on 10.16.12 at 2:37 pm     

    Applies to “my” SBS2011s, too (Exchange Services). I have always to restart IS (even if it shows up as running).

    Cheers

    HrY


  • #   AT Aus on 10.17.12 at 12:15 am     

    Wow well done Michael Jenkin! Saved alot potential problems.