DotNetNuke 6 en Internet Explorer 10

Een veel gehoord probleem met DotNetNuke 6 websites, is de laatste tijd: “ik kan niet inloggen in Internet Explorer 10!”

Doordat Windows 8 met Internet Explorer 10 (IE10) wordt geleverd, en DotNetNuke 6 websites voorlopig nog lang niet allemaal geüpgraded zijn naar DotNetNuke 7, zal dit punt de komende tijd alleen maar vervelender gaan worden.

Sommige gebruikers (en beheerders) hebben al ontdekt dat het niet alleen inloggen is dat niet werkt, maar bijna alle “postback” acties. En wellicht zelfs dat het probleem opgelost (“omzeild” is wellicht een beter woord) kan worden door de browser in compatibiliteitsmodus te zetten.

image
De compatibiliteits-modus knop in IE10

Maar dat is natuurlijk niet echt een oplossing: je wilt immers geen melding op je site zetten die overkomt als:

“Onze website is hopeloos verouderd, dus om hem te kunnen gebruiken, moet je eerst dat rare knopje rechts bovenin aanklikken”

Gelukkig kan een website ook zélf tegen IE10 zeggen dat de site in compatibiliteitsmodus weergegeven moet worden. En met behulp het immer onvolprezen StyleHelper SkinObject van mijn collega Timo Breumelhof, kan dat gewoon in de skin worden geregeld.

Hoe doe je dat?

1. Download de laatste versie van het StyleHelper SkinObject en installeer het op je website (zoals je iedere module zou installeren)

2. Open je skin .ascx bestand in een editor en registreer het skinobject met de regel:

<%@ Register TagPrefix=”fortyfingers” TagName=”STYLEHELPER” Src=”~/DesktopModules/40Fingers/SkinObjects/StyleHelper/StyleHelper.ascx” %>

3. Gebruik vervolgens het skinobject om de meta-tag toe te voegen die IE10 de compatibiliteitsmodus instructie geeft:

<fortyfingers:STYLEHELPER ID=”STYLEHELPER1″ AddToHead=’<meta http-equiv=”x-ua-compatible” content=”IE=9″ />AddAtEnd=”False” runat=”server” />

Let op: AddAtEnd moet False zijn, anders komt de meta-tag ná de javascripts in de pagina, en dan werkt het niet.

Correct toegepast functioneert de site weer naar behoren en is de compatibiliteitsmodus-knop niet meer zichtbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *