VITVIC – IOT Core LABS – #AYNIT

HacksterIO_Banner1

::Hack the Lab:: 08/04/16 & 22/04/16

Objectiu Fabricar un prototip de producte funcional, com a resultant de la aportació del coneixement i expertesa de tots els participants en el desenvolupament del mateix.

Dies i horaris : Cada Divendres entre 18h i 20h fins aconseguir l’objectiu.

Lloc :

VIC INTEGRACIO TECNOLOGICA (VITVIC) Carrer de la Llotja s/n. Recinte firal El Sucre, VIC, 08500. Barcelona

Aprendre o Ensenyar ? Dissenyar o Fabricar ? Fem Projecte o Producte ?

La resposta es : tothom participa aportant les seves habilitats, compartint la seva experiència, o simplement participant en la construcció de qualsevol andròmina. Per tant no cal disposar de grans coneixements tècnics, però per el contrari es imprescindible ser un apassionat per la tecnologia.

Engegarem el Divendres 8 D’abril, fent una introducció entorn a les activitats que es programaran dins el nostre Espai Hackster, tot donant una visió general y proposant formules possibles que ens permetin organitzar els grups i espais de treball.

Dedicarem el primer divendres dia 8 a consensuar, posar en comú i aclarir qualsevol aspecte relacionat amb les propostes inicials per crear el primer grup Hackster, tan mateix aprofitarem per definir els format de les propostes de projectes que seran exposades en la següent sessió del 22 de abril.

La Seleccio?

La selecció de les propostes serà escollida per votació directa dels presents.

Aprofitarem la sessió del dia 22, per fer una introducció del material disponible per fer els LAB’s i realitzar el nostre primer HackLab.

Qui en serà el propietari?

De la comunitat ‘Hackster’, entenen que documentarem i lliurarem tot el material per construir el nostre projecte en repositoris de codi obert, així com en nodrirem dels mateixos per construir ràpidament els nostres hacks. Dit això qualsevol idea sorgida de la interacció del grup sobre les possibilitats del que siguem capaços de construir esta oberta a la consideració i criteri del mateix.

Totes les propostes que aconseguim completar les compartirem amb la comunitat de ‘maker’ en directe per ‘streaming’.

Dinàmica.

Un cop seleccionats les temàtiques dels Labs i tinguem escollit un dels projectes presentats el dia 22, conformarem els grups i fixarem el calendari per començar a treballar. Per tant dedicarem una part de sessió a explicar de quines eines organitzatives disposem i com ens repartirem les diverses feines

Horaris.

Si vols participar nomes demanem que siguis estricte, per fer-ho divertit requereix que no perdem el poc temps del que disposarem. Si les condicions son favorables i la cosa s’engresca, proposarem disposar d’un Hack-Night per obrir l’espai de tot un dissabte i poder avançar ràpidament amb el projecte seleccionat.

La gent que hi haurà?

Hacksters apassionats per la tecnologia i la fabricació de bens per consum propi, desenvolupadors, dissenyadors, entusiastes… tothom i te cabuda.

El concepte principal es col·laborar entre tots per aconseguir construir el que hem escollit, no caldrà participar presencialment si no tens massa de disponibilitat, pots aportar i fer-ho remotament sempre i quan estiguis ben coordinat amb el grup.

Què necessitaré?

Un portàtil amb el programari necessari per desenvolupar aplicacions universals (Ja et concretarem que en la primera sessió) a demes de tornavisos i qualsevol tipo d’eines per dissenyar/fabricar i muntar coses.

Però no et preocupis totes les preguntes tindran resposta el proper dia 8.

Que tinc de saber per fer una proposta?

Doncs bàsicament cal que et preparis una exposició de la idea (només de 5 minuts) i tinguis en compte que el projecte ha de complir les següents característiques:

  • Que sigui realitzable.
  • Que Sigui factible per treballar en equip.
  • Que es pugui realitzar en màxim 8 setmanes.
  • Que sigui divisible per distribuir entre tots.
  • Que tinguem disponibilitat de material.
  • Que no sigui un invent ja inventat J

Tenim Alguna Referencia?

Hackster.io <-> i nosaltres J : http://www.meetup.com/es-ES/hackster-bcn/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.